Privacyverklaring

Wij vinden privacy belangrijk. En daarom gaan wij voorzichtig met jouw gegevens om. Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van kracht. Dat is een Europese verordening die de privacywetgeving moderniseert. BLOX verwerkt je persoonsgegevens volgens de AVG.

Welke gegevens verwerken wij? En met welke partijen werken wij samen om dat te doen? Dat lees je allemaal hier.

Identificeren om te traden

Financiële instellingen en markten worden gereguleerd door de Autoriteit Financiële Markten. Dat is bij cryptocurrency (nog) niet het geval. Wel willen wij een steentje bijdragen aan het voorkomen van fraude en witwassen op de markt van digitale valuta. Wij doen dat door middel van een ‘Know Your Customer’-beleid. Wil jij traden met BLOX? Dan vragen wij je te identificeren.

Alleen met jouw toestemming

Wij verwerken nooit persoonsgegevens zonder jouw toestemming. Je geeft toestemming door akkoord te gaan met deze verklaring. Je kan altijd je toestemming intrekken, maar dat doet geen afbreuk aan de rechtmatigheid van het gebruik van je gegevens vóór de intrekking.

Wil je jouw toestemming intrekken? Dan verwijderen we al jouw persoonsgegevens zo snel mogelijk uit onze systemen, tenzij er een wettelijke plicht bestaat om gegevens te bewaren. Wanneer je ons verzoekt je gegevens te verwijderen, zullen wij je account helaas wel moeten sluiten.

Welke gegevens vragen we van jou?

Wil je traden met BLOX, dan moet je je registreren. Bij je registratie word je automatisch aangemeld voor de wekelijkse nieuwsbrief. Je kan je op elk moment weer afmelden door op de link onder in de mail te klikken.

Ook deel je persoonsgegevens met ons. Denk aan:

  • Voor- en achternaam

  • E-mailadres en telefoonnummer

  • Identificatiebewijs

  • IP-adres

En verstuur je euro-tegoed naar BLOX? Dan deel je ook jouw IBAN met ons.

Bovendien zullen wij de tijd en datum van jouw registratie opslaan. Dit doen wij om onszelf te beschermen tegen misbruik van jouw gegevens door derden die zich zonder jouw medeweten hebben geregistreerd op ons platform.

Bijzondere persoonsgegevens

Met jouw toestemming verwerken wij ook bijzondere persoonsgegevens. Van iedere gebruiker ontvangen we een kopie van het legitimatiebewijs. De pasfoto die daarop zichtbaar is, is een bijzonder persoonsgegeven. Ook kunnen wij vragen om inkomens- en vermogensgegevens. Deze gegevens hebben wij nodig voor een aanvullend klantonderzoek. Dit valt ook onder bijzondere persoonsgegevens.

Met wie werken wij samen?

Het kan zijn dat wij jouw persoonsgegevens delen met derden. Dat gebeurt onder andere in de volgende gevallen:

  • Copernica levert de techniek om de nieuwsbrief te versturen. Zo blijf je wekelijks op de hoogte van de koersen.

  • Hotjar om de gebruiksvriendelijkheid van onze website te testen en te verbeteren. Hoe gebruiksvriendelijker, des te sneller je navigeert op deze website.

  • Zendesk levert de software waarmee onze afdeling Support werkt. Zo kunnen wij de snelle en correcte afhandeling die je van ons gewend bent blijven leveren.

  • Om betalingen op ons platform mogelijk te maken werken wij samen met meerdere Payment Service Providers en diverse banken.

  • Mitek controleert de rechtsgeldigheid van de identiteitsbewijzen van onze klanten. Jouw veiligheid vinden wij heel belangrijk.

Derden aan wie wij jouw persoonsgegevens verstrekken zijn zelf ook verantwoordelijk voor de verwerking van die gegevens en voor de naleving van de AVG. Als een derde je persoonsgegevens verwerkt als verwerker namens ons, dan sluiten wij met deze partij een verwerkersovereenkomst af.

Bewaartermijn

Wij bewaren gegevens omtrent financiële administratie minimaal zeven jaar. Dit is een wettelijke verplichting. De overige gegevens bewaren wij tot je jouw toestemming voor de verwerking intrekt, tenzij er een wettelijke grondslag is ze nog langer te bewaren.

Cookies

Op onze website maken wij gebruik van cookies. Een cookie is een klein databestand waarin je browser enkele gegevens opslaat. Dit zijn geen persoonsgegevens, maar stellen ons wel in staat te zien dat je eerder op onze website bent geweest. Door de cookie herkennen wij jouw IP-adres.

Onze website gebruikt twee soorten cookie. Analytische cookies helpen ons om bezoekersstatistieken bij te houden en geven ons een inzicht in het functioneren van de website. Wij maken in dit verband gebruik van Google Analytics en Hotjar. Je kan altijd bezwaar maken tegen de verzameling en opslag van deze ‘Google Analytics’ data onder de volgende link: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=nl.

De functionele cookies helpen ons ervoor te zorgen dat de website beter functioneert. Zonder deze cookie kan je mogelijk niet volledig gebruik maken van onze website.

Jouw rechten

In lijn met de Algemene verordening gegevensbescherming heb jij het recht om jouw persoonsgegevens te laten verwijderen. Je hebt het recht op inzage, rectificatie en aanvulling van je persoonsgegevens. Wil je hier gebruik van maken? Stuur dan een e-mail naar: [email protected]. Bovendien hebben gebruikers van deze website het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Contact met ons

Je kan op verschillende manieren met ons in contact komen, namelijk via e-mail, via onze live chat, telefonisch en via het contactformulier op onze website. Neem je contact met ons op via één van deze wegen? Dan slaan wij de data op om je verzoek te behandelen, zoals je telefoonnummer, e-mailadres en naam.

BLOX B.V.

Wijchenseweg 102, 6538 SX Nijmegen, The Netherlands